divendres, 4 de juny del 2010

Diumenge Enològic

Per celebrar l'aniversari d'en Dannie vam decidir escapar-nos al Penedès...


Vam fer parada i degustació a:

1. Celler Jean Leon


Jean León va néixer a Santander (Espanya) l’any 1928 i el seu verdader nom era Ceferino Carrión. Als 19 anys, sense altre equipatge que una maleta petita, va emprendre un llarg i difícil viatge que el va portar a París, a Nova York i finalment a Hollywood. Anys més tard, la fortuna va voler que s’associés amb James Dean per crear un restaurant únic al món: La Scala a Beverly Hills. Conegut i respectat als cercles gastronòmics i enològics, l’any 1963 va decidir emprendre l’aventura de crear el vi que duria el seu nom: Jean León.


Aquí, la Cristina ens va acompanyar per les vinyes, ens va comentar el museu del seu fundador i ens va guiar la degustació d'un vi negre reserva abans i després de la reserva.

Personalment ens va agradar més abans que després del temps en barrica (tenia un punt astrigent molt fort després de la fermentació)


2. Celler Torres






Cellers
A Bodegas Torres han optat per l'enologia moderna, però sense oblidar les velles tradicions.
Catalunya Prop de Pacs de Penedès, a tocar de les caves d'envelliment de Bodegas Torres, hem creat unes instal·lacions d'elaboració modernes, obertes al cel i sense murs que les limitin.
CalifòrniaDalt d'un turó envoltat de vinyes, al pur estil d'una masia catalana, se situa des de 1992 el nostre celler de Califòrnia. Ens diferenciem en la forma de cultivar de la resta de viticultors de la zona.
Xile Torres té una presència important al paradís vinícola d'Amèrica del Sud. Allí, entre els volcans i el Pacífic, hi cultivem els nostres raïms


En aquest celler vam realitzar un maridatge de vi blanc, negre criança i reserva amb formatges. Us recomanem CELESTE (Boníssim).


3. Caves Freixenet

Freixenet és una cava familiar catalana que ha esdevingut líder nacional i mundial en volum de producció d’aquest producte sota el Mètode Tradicional. A l´actualitat, la bodega propietat de la família Ferrer, forma part d’un grup empresarial constituït per cellers d’arreu de les principals zones vinícoles del món.

Situada al municipi de Sant Sadurní d’Anoia – a la comarca de l’Alt Penedès- hi trobem aquesta cava construïda per l’arquitecte Josep Ros i Ros l’any 1922 i on hi destaca la seva façana modernista.


En aquestes caves vam conèixer en Jordi, un guia molt simpàtic i spanglish!!! Aquí llancem un bon xinxin per tots vosaltres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada